Kotisivuni Internetin kaiken tietävään maailmaan!
Kotisivuni Internetin kaiken tietävään maailmaan!

Valokuvaus

Valokuvaus harrastuksena

Valokuvaus ja varsinkin luonnossa tapahtuva on monella tavalla hieno harrastus. Kun lähdet ulos, kunto ja mieliala paranee. Asiat oppii näkemään ihan toisella tavalla kun silmä etsii kuvattavaa. Jos mietit, mitä tai miten asioita pitäisi kuvata, unohda se! Jokainen kuvaa tavallaan ja juuri sen mitä itse haluaa nähdä.

Valokuvaus harrastuksena ei maksa enempää kuin mikään muukaan harrastus mutta kyllä rahaa saa uppoamaan jos niin tahtoo. Kannattaa kuitenkin edetä maltillisesti. Hyvä kuva ei ole kamerasta tai varusteista kiinni. Pääasia, että oppii käyttämään kulloistakin kuvausvälinettä oikealla tavalla.

Tälle sivulle olen koonnut valokuvaukseen liittyviä asioita. Varsinkin asioita, jotka helposti unohtuu. Lisäksi täällä on linkkejä, joiden takaa löytyy paljon asiallista tietoa.

Aloitteleva kuvaaja

Mikäli olet aloittamassa kuvausharrastusta, niin perustietoja löydät ainakin näistä linkeistä; Järjestelmäkamera.fi ja Valokuvausharrastus.fi, näillä vinkeillä pääsee hyvään alkuun.

Täysikuuta kuvaamassa

Kun halusin kuvat täysikuuta, huomasin ettei kameran automaattiasetuksilla ollut mitään käyttöä. Eli käsisäädöt järkkäriin, jotta homma lähtisi käyntiin. Asetukset, joilla lähdin liikkeelle Canonin EOS D80 varustettuna Canonin 55-250 kittilinssillä oli ISO400:lla aukko F11- F8 ja suljinaika 1/125, niin kuu alkoi näyttää kuulta. Ja tämä käsivaraisesti. Arvoja voi liikutella tarpeen mukaan ISO200-1600, aukko F11- F8, suljinaika voi liikkua olosuhteista riippuen 1/125-500 välillä.

Kuva yllä 10.01.2020 Canon EOS-R EF300 Mf 1/500s f/7.1 ISO 200

Revontulien kuvaaminen

Täällä Etelä-Suomessa harvemmin pääsee revontulia kuvaamaan, joten en vielä ole päässyt itse kokeilemaan mutta lähtöarvoiksi on hyvä eri suositusten mukaan laittaa ISO 400, f-arvo pienimpään, esim. f/4,0 ja valotusaika 20 sec. Siitä sitten arvoja ruuvaamaan lopputuloksen mukaan.

Joitakin hyödyllisiä linkkejä

Kuvaamiseen liittyviä tarvikkeita ja varusteita on laajasti useammalla liikkeellä, mutta tässä joitakin; Rajala Pro Shop, Fotoman, Top Shot, Kärkkäinen, Digitarvike, Pixmania ja Guugeloimalla löytyy loputtomasti aiheeseen liittyvää.

Netistä löytyy melkoinen määrä erilaisia valokuvausfoorumeja, joista saat tarvittavaa tietoa.

Ottamiani kuvia voit katsella Instagramista.