Jätä auto kotiin … 29.10.2019


Työmatkalla tässä pohdin suomalaisten uskoa johonkin korkeampaan ohjaavaan voimaan. Liikenteeseen lähdetään tuulilasi sisältä kuurassa niin että siitä voi peilata itseään. Ulkopuolelta lasit sen verran jäässä että juuri ja juuri voi nähdä vastaantulevan auton valot. Risteyksistä käännytäänkin ihan vanhasta muistista.

Ylivertainen saamattomuus on estänyt talvirenkaiden vaihdon, sillä jälleen kerran talvi tuli yllättäen kun se muina vuosina on tullut jokseenkin kalenterin mukaan.

Mutta mitäs tästä, ajetaan rystyset valkeina moottoritielle kesärenkaassa. Ollaan siellä sitten liikenteen tukkona kuudenkympin vauhdilla kun rajoitus on sata.

Jospa hankkisi henkivakuutuksen nimissä ensiksi skarapan tai etsisi vanhan hanskalokerosta , jolloin saisi sen jään pois ikkunoiden ulkopuolelta. Ilmastonmuutos ei ole vielä niin pitkällä etteikö skrapalle olisi käyttöä täällä Etelä-Suomessakin.

Voisihan sen tuulilasin putsata kerran vuoteen sisäpuoleltakin niin huurtuminen vähenisi. Voisi myös laittaa jääkaapin oveen tai kalenteriin merkinnän talvirenkaiden vaihtamisesta lokakuun puoleen väliin mennessä. Mutta nähtävästi ei …

Tai mitä jos vaan jättäisi sen auton parkkiin talven ajaksi ja siirry julkisiin kulkuvälineisiin.